Om mig

Jag är baserad i Norrköping och min främsta hobby sedan många år är fotografering och numera även bildbehandling (mörkrummet har ersatts av dator med några olika program för bildbehandling). På hemsidan finns gallerier som speglar de fotografiska inriktningarna, men det finns givetvis mycket mer som är intressant att prova på (i bloggen blir det ibland lite udda motiv).

Numera fotograferar jag enbart digitalt. Vägen dit har varit lång, med tidigare analoga system från Olympus, Nikon och Hasselblad. Att jobba med mellanformat är lite speciellt och har satt sina spår, det blir ofta som kameran används på stativ och det blir inte så ofta alternativexponeringar, trots att bilderna i princip är gratis jämfört med tiden när en rulle film bara räckte till 12 exponeringar.

Det blir mycket natur, landskap och miljöbilder men även många andra motivområden och en del tid i studio. Jag är också medlem i Fotoklubben Norrköping.

Just nu är det främst en hobby (under några år blev det enstaka uppdrag som delägare i en firma), men jag har deltagit i olika typer av workshops (modellfoto, studiofoto, landskapsfoto, och kreativ ljussättning) för att vara beredd om det kommer ett tillfälle till ett intressant uppdrag.

_D7C0005blog

På denna hemsida hittar du GALLERIER där jag visar ett urval bilder från några motivområden, eller från geografiska områden. Gruppen SPECIAL innehåller bilder från dokumentation av speciella platser medan TESTER innehåller material från tester med olika typer av utrustning, exempelvis ett nytt objektiv.

Under menyn för PROJEKT beskriver jag hur jag jobbat med någon speciell uppgift, än så länge är det arbetet bakom tre olika fotoböcker enligt konceptet ”print on demand” där jag tagit fram några enstaka exemplar för speciella ändamål, och ett projekt med dokumentation av miljön längs Pjältån som börjar i Kolmården och rinner ut i Bråviken.

.-.

 

Samtliga bilder på denna sajt (c) Sigge Skarsfjäll